GEVELRENOVATIE – GEVELREINIGING – GEVELONDERHOUD

  • Straaltechnieken

    Wij werken met het torbo Wervelstraalsysteem. Bij dit systeem worden water en zand in een ketel gemengd en in één beweging op de gevel gespoten. Het water plaatst een film rond de zandkorrel waardoor de agressiviteit van het zand getemperd wordt zonder in te boeten aan efficiëntie. Via de doseerknoppen kan men zowel het water, zand en de druk afzonderlijk instellen wat maakt dat dit de meest efficiënte straaltechniek op de markt is. In elk lastenboek raden de architecten dit systeem aan. De mengverhouding van het water-/straalmiddelmengsel is 80% straalmiddel en 20% water. Dit straalmiddelmengsel wordt met een druk van maximaal 12 Bar in de luchtstroom geïnjecteerd.

  • Chemische reiniging

    Het chemisch reinigen bestaat uit het aanbrengen van een chemische vloeistof die het vuil oplost. Dat gebeurt met een borstel of met een vernevelaar. Nadien worden de vloeistof en het vuil afgespoten onder hoge druk en met warm water. Er blijven altijd restanten van het product in de gevel blijven zitten en dat je daarom pas na een week het echte resultaat ziet. Het is mogelijk dat deze werkwijze moet herhaalt worden om tot het gewenste resultaat te komen. We reinigen enkel chemisch als de ondergrond te zwak of poreus is om te stralen. Een Franse steen krijgen wij hiermee bijvoorbeeld proper. Wij trachten de meest milieuvriendelijke producten te gebruiken.

  • Voegwerken

    Voegwerk kan uit verschillende kleuren bestaan en bepaalt het uitzicht van de gevel. Een lichte voeg zorgt voor een fris uiterlijk, terwijl een donkere voeg de volledige gevel er donkerder doet uitzien. Voor een moderne look wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van toon op toon. Dit betekent dat de kleur van de voeg als van de steen zo goed als hetzelfde zijn. Aan de hand van foto’s van reeds gerealiseerde gevels kunnen wij u een goed beeld geven van hoe de gevel er gaat uitzien met verschillende voegkleuren. De kleur van de ramen en deuren speelt hierbij ook een rol.

De Warre bvba

Maalderijstraat 23
2200 Morkhoven
T: 0476 59 80 49

Vraag vrijblijvend uw offerte