Binnen de gevelbepleistering bestaat er een waaier van verschillende producten. Door de jaren heen hebben we kunnen vaststellen dat de meest duurzame techniek deze met de siliconenpleister is.Je kan kiezen voor een bepleistering met of zonder isolatie.De werkwijze gaat als volgt:
Bij een renovatie moeten we kunnen vertrekken van een gezonde ondergrond. Dit betekent dat alle vreemde materialen dienen verwijdert te worden en dat de gevel eerst gereinigd wordt.Indien er verschillende bouwmaterialen in een gevel voorkomen wordt er eerst een met vezel versterkte basislaag geplaatst.
Wij werken met het “Knauf quick XL” systeem als aanzet van de eerste rij isolatieplaten om geen goudbruggen te hebben.
Hieronder wordt er later meestal afgewerkt met een arduinen plint.We lijmen de isolatieplaten en plaatsen alle hoeken en profielen. Er wordt een basislaag met dezelfde lijm aangebracht van ongeveer 7 mm waarop er een wapeningsnet wordt ingezet in ongeveer 2 mm lijm.Het belangrijkste is dat dit geheel voldoende kan uitharden: Ongeveer 1 mm per dag is de regel. Daags voor de afwerking wordt er een primer aangebracht.
De afwerkingslaag is een kant en klare siliconenpleister met een korreldikte van 1,7 mm.Dit is in verschillende tinten te verkrijgen die wij aan de hand van digitale kleurkaarten graag aan u voorstellen.