Betoninjecties

Scheuren

 • Hoe ontstaan scheuren?

  Scheuren ontstaan als krachten rond een bouwelement groten zijn dan de weestand van het bouwelement zelf. De meeste scheuren ontstaan door trek en buigkrachten. Hieronder proberen we de belangrijkste scheuren te omschrijven.

 • Scheuren door belasting

  De construtie van een bouwelement is berekend op het dragen en ondergaan van een bepaald gewicht. Als dit gewicht echter hoger is dan het gebouw aankan zullen er scheuren ontstaan. Dit kan het verkeer zijn op een brug, het gewicht van het gebouw zelf, enz…

 • Scheuren door krimp

  Tijdens het drogen en uitharden ban beton krimt deze altijd. Deze krimp wordt opgevangen door dilataties. Indien er echter te weinig of helemaal geen dilatatievoegen aanwezig zijn zal de beton scheuren.

 • Scheuren door bodembeweging

  Verandering van de waterspiegel door rioleringswerken, nieuwbouw in de directe omgeving,… kunnen ervoor zorgen de spanning te groot wordt en zal de beton doen scheuren. Ook natuurverschijnselen zoals aardbevingen horen thuis in deze categorie.

 • Scheuren door thermische invloeden

  Warmte doet uitzetten en koude doet krimpen. In sommige gevallen werkt dit verschijnsel te hard in op sterkte van de beton en kunnen er wederom scheuren ontstaan.

De Warre bvba

Maalderijstraat 23
2200 Morkhoven
T: 0476 59 80 49

Vraag vrijblijvend uw offerte